Valpköpare

Valpköpare

UPPFÖDNING

Våra avelstikar är alla friröntgade och labradorerna är också ögonlysta. Vi avlar på rastypiska hundar som har ett gott lynne och god arbetslust.  

Här får valparna en trygg uppväxt i hemmiljö med barn, katter och andra hundar. Hästarna ser de förstås också på håll. Det är liv och rörelse hela tiden så valparna är vana vid andra människor. Jag jobbar på naturbruksgymnasiet Uddetorp i Skara, där vi bland annat har elever som läser kursen "Hundar". Valparna brukar vara delaktiga i undervisningen på så vis att eleverna får träna sig på att hantera dem och klippa klor mm. Vi låter också valparna få åka med i bilen när de blir lite större.

Vid leverans är valparna reg SKK, veterinärbesiktigade, vaccinerade och chipmärkta samt Dolda-fel försäkrade i Agria.

Med valpen följer registreringsbevis, DVD film "Välkommen valp" samt broschyr från SKK, ett "startpaket", filt, koppel, halsband, leksak, matskål, lite foder (Royal Canin Maxi Babydog) och tuggodis.

Självklart kan man som valpköpare alltid ringa och fråga om man undrar över något, och ni är välkomna hit på besök, men ring först för säkerhets skull. Vi ordnar tematräffar med olika inriktning (ex utställning, viltspår, eftersök mm), och ibland även större kennelträffar.

Ett starkt önskemål från oss är att alla valpköpare röntgar sina hundar vid ca 12-18 mån ålder. Det är viktigt för rasen som helhet att det finns statistik på hur hälsoprogrammet fungerar, men framför allt är det viktigt för er egen hund att ni känner till ledstatusen. 

ÄR DET RÄTT RAS FÖR MIG?

Båda våra raser är aktiva och kräver en del träning för att fungera bra i vardagen. De passar bra som familjehundar om man ser till att hunden får den träning och stimulans som den behöver. Vi ställer inga krav på att man som valpköpare måste ställa ut eller på annat sätt tävla med sin hund, men uppmuntrar och hjälper till om man vill prova på det.

Alla valpar behöver mycket närhet, kärlek och konsekvens. Det är omöjligt att jobba heltid och lyckas med sin valp om man inte har en dagmatte eller kan ta med hunden på jobbet.

Framförallt weimaranern behöver mycket mental och fysisk stimulans, bara promenader räcker inte utan spår och lydnadsträning är ett måste. En weimaraner har också stor jaktlust som den behöver få utlopp för, om man inte tänker jaga så måste man ändå tillgodose hundens behov och, förutom den "vanliga" lydnadsträningen som alla hundar behöver, träna spår, lydnad och apportering i skogen för att få kontroll över hunden i olika situationer. T.ex. om det hoppar upp en hare framför nosen på söndagspromenaden bör man för sin egen och hundens skull ha förberett sig på det (och kanske även harens 😎...). Man KAN ha en weimaraner utan att jaga aktivt MEN för att den ska fungera i vardagen måste man ändå träna jaktlydnad. Det är intelligenta och arbetsvilliga hundar som kan nå stor framgång inom lydnad, agility och bruksgrenarna också.

Labradoren är en robust allroundhund som passar de flesta med ett aktivt liv. Den ställer upp på vad familjen hittar på med glädje, promenader, spår, bruks, lydnad, agility, jakt, whatever... Labradoren är en retriever, att bära och hämta saker är dess främsta livsuppgift, så det gäller att ha ett gäng saker som vovven får bära omkring på.

Kontakta oss gärna för att få veta mer om weimaraner, labradorer eller våra valpar!

Tel 0512-524 22, 0730-368781

Fodervärd

Ibland söker vi fodervärdar till en valp. Som fodervärd får man en valp som visat framtassarna här 🙂 och som vi tror mycket på även exteriört. Man betalar ingenting för valpen när den är 8 veckor. I gengäld lånar vi hem tiken vid två tillfällen (ca 10 veckor/gång) för att ta en valpkull. Hon ska vara minst 2 år vid första tillfället. Efter det övergår tiken helt i fodervärdens ägo. En förutsättning för att tiken ska gå i avel är att hon röntgas och ögonlyses ua. Vi vill också att hon visas på någon officiell utställlning och väldigt gärna startar viltspårsprov eller får någon annan bruksmerit. Självklart står vi för kostnaden i samband med röntgen och meritering. Som fodervärd deltar man också kostnadsfritt med sin hund vid de tillfällen vi tar hit externa tränare. Om fodervärden inte själv vill visa hunden på utställning eller föra den på viltspårprov så kan vi hjälpa till med det också.

Utfodringen av alla hundar är viktig för tillväxt och utveckling, därför vill vi att fodervärden använder ett av oss godkänt foder (till exempel Royal Canin, Hill´s eller Bozita Robur). Vi använder SKK´s fodervärdsavtal, finns att läsa på www.skk.se  klicka på "blanketter" i vänsterspalten, sedan "fodervärdsavtal". Där finns alla detaljer.

Intresserad av att bli fodervärd? Skicka ett mail och berätta om er så hör jag av mig.

Senaste kommentarer

25.01 | 07:08

Kommentaren syftade på kennelträffen

...
25.01 | 07:06

Ja den här dagen var riktigt kul!

...
24.01 | 21:47

Så söta!

...
19.11 | 14:28

Jättefin sida, vackra valpar om mamma!!!!
Längtar efter en weimaraner valp. men har förlorade vår trogen vän precis, en korthårig vorsteh för en vecka sedan.

...