Nyheter!

Ny HEMSIDA 2017

Senaste nytt

Ny hemsida 2017:Labradorvalpar födda 3:e april 2017. Nästa kull planeras sommaren 2017. Klicka vidare till nya hemsidan för aktuella nyheter!

Sorgligt..

http://www.weimaranerdays.blogspot.com  Uppdaterad 10/2 2012 🙂


 

Försöksverksamhet

Från och med idag (6/12 2009), flyttar jag nyheterna till bloggen på prov. Jag ser flera fördelar med detta. 1. Det går att lägga in fler bilder. 2. Bilderna är klickbara så man kan se dem större. 3. Kanske bäst av allt, jag kan märka inläggen med etiketter så att alla lätt kan hitta alla nyheter som till exempel berör sin egen hunds kull.
4. Dessutom kan man "prenumerera" (bli följare) och därigenom automatiskt bli uppdaterad när det händer något på nyhetsfronten.

Ett helt gäng färska nyheter finns nu på http://weimaranerdays.blogspot.com
Fungerande länk finns i ett inlägg lite längre ner på den här sidan. Välkommen att kika in på bloggen!


Wilda röntgad

Idag kom Wildas (GB Birdwatcher in Black) röntgenresultat. HD A, ED 0. Bättre kan det ju inte bli 😀. Vi hoppas på parning i vinter och ett gäng bruna & svarta valpar framåt våren. Snälla alla ni som har hundar över ett år, se till att röntga dem, för hundarnas skull. Även om båda föräldrarna, deras syskon samt tidigare avkommor är friröntgade finns ingen garanti att just er hund inte drabbats. Ju tidigare man upptäcker eventuella defekter (som jag gjort allt jag kan som uppfödare för att undvika!), desto bättre för alla parter. Hunden behöver inte utsättas för onödiga påfrestningar och man kan ev ge något fodertillskott som är bra mot ledbesvär i förebyggande syfte. Jag vill förstås veta resultaten, så maila mig gärna när ni röntgat 🙂!

Hexxa fick storfrämmande

Storasyster Hexxa (GB Keep a Witch) fick finna sig i att dela sin kudde med lillasyster Hera som var dagbarn hos familjen Grape i fredags. Kudden gick väl an att dela, men Soffan, nej, där gick gränsen och Hexxa gjorde klart att småungar får hålla sig på golvet 😀! Ni andra som har valpar, tänk på att det är VÄLDIGT bra att redan nu låta dem besöka personer som ni i framtiden vill använda som hundvakt vid behov. Passa på att åka och handla eller nåt när valpen bekantar sig med människor och eventuella andra husdjur hos hundvakten.

Valpar ÄTER saker

Idag har vi haft en incident med anknytning till rubriken, se bloggen http://weimaranerdays.blogspot.com för detaljer o tips om ni råkar ut för liknande händelser... Annars är allt lugnt här hemma, Selma trivs fint med de andra hundarna och är mild och behaglig i sättet. Vi hade nog tänkt att hon skulle sova i en hundkorg i hallen, men det ville inte Selma. Nu sover hon hos Clara, men fortfarande i en hundkorg 😉.

Weimaranerdays

Jag har nu kompletterat hemsidan med en blogg 😎. Vardagen med hundar, träningstips mm är det tänkt att den ska innehålla, hemsidan känns ibland lite torftig tycker jag.. http://www.weimaranerdays.blogspot.com är adressen, välkommen in, det går bra att lämna önskemål på innehåll. (Även till hemsidan, förstås)

Bella bjöd på fika

På väg hem från Nora stannade vi till hos GB Isn´t She Lovely, "Bella". Bella & Matte Eva bjöd på fika och jag passade på att fylla på vårt förråd av lyxchoklad, Eva säljer fantastiska praliner .

Välkommen Selma!

Idag har en ny tjej kommit till vår kennel. Tingvell´s Modesty Lace heter hon, vi ser fram emot att få lära känna henne 🙂. Tack Lotta på O´Sofinas kennel för att vi fått låna hem Selma. Om allt går enligt planerna och röntgen mm är OK så köper vi Selma som framtida avelstik.

Kiwi behöver ett nytt hem

Get Busy Kiwi at Teamdivas är en fantastiskt social och arbetsvillig hund, som nu blivit 17 månader. 10-10 på eftersöksgrenarna i unghundsklass. Jättefin att se på, men har tyvärr visat sig ha ett litet bettfel vilket gör att hon inte kan användas i avel vilket Anna-Carin och Erling tänkt sig från början.  Söker ett aktivt hem, gärna till jakt eller bruks. (På bilden är hon ca 10 månader). Kontakta oss för mer information.

Sista labbevalparna flyttade idag

Nu är det tomt i valphagen... De här åtta veckorna har verkligen gått fort. Idag flyttade GB My Name is Mickie till Falköping, och GB Mastermind at Your Service till sin fodervärd i Stenungsund. Mastermind är såld till Kustmarken och ska bli ledarhund, vi ser fram emot att få följa hans uppväxt och utbildning  🙂!

Senaste nytt

Den "gula" tiken, Get Busy Make My Day, har nu åkt med matte Gunilla hem till Hålanda. Batteriet på kameran har helt lagt ner, så tyvärr får jag inte in någon bild just nu, men det kommer. Den här lilla tjejens äventyr kan vi följa på www.litentuwa.blogspot.com🙂.

GB Marilyn Monroe till Oskarshamn

Vår gosiga rosa valp är på väg hem till Oskarshamn. "Stina" ska familjens nya lilla tjej heta 🙂.

Busy at Clintz...

Blir lilla Flizan. Hos Familjen Johansson med vovvarna på Clintz kennel kommer hon att få ett toppenhem 🙂.

Tibro har fått en ny invånare!

Lucas följde glatt med Lena och Sivert hem. Jag har redan fått rapport om att han hälsat på katten och det gick fint 🙂.

Så var det dags... M-valparna flyttar hemifrån

Get Busy Modesty Blase, "Tyra", huserar numera i Onsala där hon hjälper två små syskon att hålla mamma o pappa sysselsatta 🙂. Resan hem gick bra.

Labradorvalparna hos veterinären

Så här glad är man som labradorvalp på sitt första veterinärbesök 😀. Alla valparna i M-kullen är nu besiktigade, vaccinerade och chipmärkta. Påsarna är packade och 5 av dem flyttar hemifrån imorgon, de två sista på måndag. Det blir tomt hemma hos Christer och Nera..

Rocky har åkt...

Det kommer att bli betydligt lugnare här hos oss nu när lille vilden Rocky åkt med husse Mathias hem till Mullsjö. Och mer plats i sofforna, Rocky vill ha en bekväm plats att ligga på. Undrar just om han sov i sängen inatt 😉..

Max har flyttat till Lillehammer

Nu är det slut på lugnet i Lillehammer! Get Busy Let Me Entertain You kommer alldeles säkert att hålla hela familjen Bjerke sysselsatt 🙂.

"Zorn" till Värmland...

Nu är det riktigt tomt i valphagen, bara fyra valpar kvar när "Zorn" packat sina saker och åkt till Årjäng. Två killar flyttar nästa vecka, en till Norge och en till Mullsjö. En hanvalp väntar på att hitta en aktiv familj med hundvana och gärna jaktintresse.

Grattis Norge!

Nu är en fantastiskt klok, vacker och glad weimaranertjej på väg 😀. Get Busy Laura Ashley, "Alba", har precis lagt sig till rätta i bilen för att resa hem till Hamar med sin familj.

Tage finns på nätet!

Jag hittade "Tage" (Get Busy Ladykiller) på webben! Matte Sofia har en hemsida där vi kan följa Tage och hans familj. Titta in på www.123minsida.se/tindrans🙂.

Dexter har åkt

Den gula valpen, Get Busy Limited Edition, har nu åkt hem till Strängnäs med Roberts, Jessica och Douglas (som somnat i bilen o inte är med på bild) samt bulldogen Doris. "Dexter" ska användas till jakt och eftersök i Häradskogarna.

Tyra på väg hem

Så var det dags för valp nummer två att åka. Tyra sitter nu tryggt med matte Anna-Carin på tåget hem till Norsjö i Västerbotten där storasyster Kiwi väntar. De startade från Herrljunga 17.45 och är framme imorgonbitti kl 9. Vi var en sväng till skogen med alla valparna på eftermiddagen för att Tyra skulle vara välrastad inför de långa resan. Bilder från skogsutflykten finns under "weimaranervalpar".

Minna hälsar på!

Idag har vi haft besök av GB Especially for You, "Minna" som tyvärr var sjuk vid kennelträffen och därför inte kunde komma. Vi passade på att gå ett blodspår, hon var väldigt duktig, brås nog på sin mamma SVCH NVCH NUCH Bergrabbens Drizella, "Gulla"  (som tyvärr fick lämna oss alldeles för tidigt), och sin far LP1 SVCH Brown Hunt´s Jacquard, "Jussi".

L-kullen flyttar...

Det är med blandade känslor vi nu överlämnar L-valparna till sina nya familjer. Det blir tomt här och kanske att vi hinner se lite på TV på kvällarna igen... de senaste veckorna har kvällsbusiga valpar stått för underhållningen 😀. Vi vet att alla får toppenhem med massor av kärlek och aktivitet. Alla kommer få jaga, och några siktar även på att starta på prov vilket förstås är extra roligt! Först att lämna mamma och syskonen var Get Busy Ladykiller, "Tage", som flyttat till Sofia och Tindra i Stockholm. Vi har redan fått rapport om att resan hem gått bra.
En hanvalp i kullen är ännu inte tingad. Valparna är reg SKK, besiktigade, chipmärkta och vaccinerade samt dolda fel försäkrade.

Valphögen har fått färg!

Nu äntligen har vi satt banden på weimaranervalparna så att ni kan följa "era" valpar sista veckorna hos oss. Fortfarande finns en kille eller två som vill ha ett aktivt hem att flytta till tidigast 4 november.

Fodervärd

Vi söker fortfarande en seriös fodervärd till en labradortik i M-kullen. Läs mer om vad det innebär att vara fodervärd under rubriken "valpköpare-fodervärd" i vänsterspalten. Det är alltså INTE så att man måste lämna tillbaka hunden för gott, utan man får valpen vid 8 veckor och vi lånar tiken ca 10 veckor vid två tillfällen för att ta en valpkull 🙂.

Ögonlysning!

Vi har varit på Koberg och ögonlyst GB Especially for You, "Minna", GB Birdwatcher in Black, "Wilda" och Caci´s C Kelly Get Busy, "Kelly". Alla var utan anmärkning 😀!

Uppdatering grå & svarta valpar

Weimaranervalparna växer och är busigare än nånsin. De har varit i kontakt med både vinge och klöv, alla är väldigt intresserade och vill bära & särskilt klöven ledde till en del osämja om VEM som skulle hålla bytet. Valparna är nu registrerade i SKK, alla har namn på L. Veterinärbesiktning med chipmärkning och vaccination är bokad den 2 november. Nya bilder finns längs ner under fliken weimaranervalpar. Flera av valparna har haft besök av sina blivande familjer och det finns minst en hanvalp kvar att tinga.

Labradorvalparna är riktiga knubbisar som nu öppnat ögonen och blir mer aktiva för varje dag. Första måltiden bestod av nötfärs preparerad med banminth (avmaskningsmedel). Fortfarande söker jag en aktiv fodervärd till en tikvalp, och en hane finns kvar att tinga 🙂. Färska bilder på M-kullen kommer in under fliken "labradorvalpar" i eftermiddag.

Jättegrattis!!!

Fem duktiga Get Busy hundar med modiga mattar och hussar startade Anlagsprov Viltspår på kennelträffen 11/10. Samtliga blev godkända 😀! Grattis till:
Gb Isn´t She Lovely, GB Dusk to Dawn, GB Keep A Witch, GB Knock on Wood, GB Krazy About You Salma.

TACK alla som kom...

..och gjorde kennelträffen så lyckad 🙂. Obeskrivligt kul att se er alla med så många (28) duktiga hundar och engagerade familjer. Bilder kommer under fliken "kennelträff". (Fick inte med alla på samma foto). Särskilt tack till Niclas som skötte viltspårträningen (Niclas var mycket nöjd med samtliga hundars spårarbete, vana som ovana, kul!). Ulla-Britt Höfling som dömde anlagsproven, Caroline Apell som höll i ringträningen, Johanna o Daniel m rapport mm, familjen Grape som bakade gott bröd till sopplunchen samt sist men absolut inte minst jättejättetack till Annika som såg till att alla fick varm lunch och kaffe 🙂!  Hoppas ni fått inspiration att träna vidare. Inom det närmaste planerar vi tematräffar med viltspårinriktning för dem som antingen vill starta anlagsklass eller fortsätta med öppenklass viltspår. Längre fram kommer vi också att jobba med apportering och tävlingslydnad om intresse finns. 

Allt klart inför kennelträffen!

Nu tror och hoppas jag att läget inför söndagen är under kontroll. Jätteroligt att det är så många anmälda! Detaljschema och vägbeskrivning ligger under fliken "Kennelträff". Om någon som tänkt sig att komma inte finns med på listan så hör av er så snart som möjligt 🙂! Några hålltider:

9.30 Samling vid Essunga skjutbana (skyltat kennelträff vid infarten)

12.00-13.00 Gemensam sopplunch

14.30 Fika och avslutning m skojtävling "Hittat=MITT!!!"Tråkiga nyheter

Att ha valpar är inte bara mysigt. Ibland blir det inte som man tänkt sig. Lillkillen i M-kullen var pigg och åt bra ända till i tisdags, sedan gick det fort utför. Efter två veterinärbesök har nu Neras lille kämpe somnat in . Vi hoppas att han har det bra i hundhimlen <3. Resten av kullen är pigga och mår bara fint. Nästa vecka kommer de första familjerna för att träffa sina M-valpar för första gången 🙂.

Vi trotsade vädret + Kennelträffen

Idag var GB Keep a Witch, "Hexxa", här med sin familj 🙂. Vi tränade viltspår i ösregn med lysande resultat. Även Kelly, vår amris spårade fint men lyckades på nåt sätt hitta fel klöv. Mamma Diva fick rycka in senare på dagen o hitta rätt klöv så vi fick hem den. Planeringen inför kennelträffen är i full gång. Vi har bokat den närbelägna skjutbanans hus att äta lunch o värma oss i. Det blir soppa o bröd för de som önskar. Detaljschema o vägbeskrivning kommer inom kort!

Hur köper man valp hos oss?

Vid seriöst intresse kan man förboka en valp per telefon. Därefter vill jag helst att man kommer på besök och träffar oss, tiken och valparna (om det inte är en alltför lång resa). Om allt stämmer och ni fortfarande känner att det är just den här kullen ni vill ha en valp från 🙂 skriver vi köpekontrakt och ni betalar 1000 kr i handpenning. (OM något mot förmodan inte går väl med valpen under resten av tiden här, eller om den inte går igenom veterinär-besiktningen, återfås förstås pengarna). Totala köpesumman är 10 000 kr inkl moms, betalas vid leverans eller in på bg. När valparna är 8 veckor är det dags för dem att flytta til sina nya familjer.

Som det ser ut nu (preliminärt!) finns en labradorhane och eventuellt en labradortik kvar att tinga. Vi söker dessutom fodervärd till en labradortik.
(= Man får valpen nu och vi har rätt till två valpkullar efter henne längre fram).

Bland weimaranerna är tikarna väldigt väldigt önskade... Och det finns en hane kvar att tinga.

Välkommen att höra av er om ni vill veta mer om oss eller våra hundar!


Valpnyheter & Kennelträffen

Alla valpar, grå som svarta mår bara fint. Labbisarna är nu tre dygn. De äter och växer massor och är runda och fina allihop. Weimaranervalparna ska få smaka på nötfärs idag, nu är det dags för fast föda som tillägg till mammas goda mjölk. De brukar tycka att det är riktigt smaskigt! Första måltiden består av nötfärs preparerad med banminth (avmaskningsmedel). Valparna avmaskas när de är 3, 5 och 7 veckor gamla. Bilder från "festen" kommer ikväll! Om någon har missat fotoalbumen så finns de under rubrikerna "labradorvalpar" och "weimaranervalpar" i menyn till vänster.

Angående kennelträffen är det hög tid att anmäla sig nu så att vi kan planera grupperna så att dagen flyter på utan väntetider 😉. (Men en sen anmälan är fortfarande bättre än ingen anmälan...)

Labradorvalparna är här!

Och de hade riktigt bråttom ut! Åtta valpar, 5 tikar och 3 hanar, alla svarta föddes idag den 27/9, på 58:e dräktighetsdygnet 😀. Alla är pigga och äter fint. Nera är en superduktig mamma som tar väl hand om sina små 🙂.

Nytt från valplådan!

Fortfarande består valparnas dagar mest av att äta och sova. Men de rör mer på sig för varje dag, och alla växer fint. De flesta har nu börjat öppna ögonen, vissa är mer nyfikna än andra.. Det är sååå mysigt 😀! Uppdaterar sidan med Weimaranervalpar regelbundet med nya bilder längst ner i albumet, så titta in där ofta. Nu börjar ävenS VCH GB Carte Blanche, "Nera" bli riktigt rund om magen. Christer och jag laddar för valpning första helgen i oktober, få se om Nera är med på de planerna 😉.

GB Isn´t She Lovely röntgad!

Glada nyheter från "Bella" i Örebro. Hon är röntgad med A på höfterna och ua på armbågar. Tack, Eva för att ni tog er tid att åka till kliniken 🙂. Än en gång vill jag påminna er som har hundar över 18 månader, snälla röntga dem. Det är viktigt att ni vet vilka förutsättningar hunden har för olika slags arbete så att den håller så länge som möjligt. Det har också stor betydelse för rasen på längre sikt att vi så fort som möjligt upptäcker om några stammar har mer problem än rasens genomsnitt så att vi kan sålla bort dem från fortsatt avel.

Ang Kennelträffen...

Så ÄR alla välkomna! Även VILDA  hundar som skäller, drar i kopplet och hoppar på alla som kommer inom fem meters radie. Helt säkert kommer många av vovvarna att bete sig just så, och DET GÖR INGET . Ni får komma ändå 🙂. Spårträning och tipspromenaden (som faktiskt ÄR just en tipspromenad, en promenad med tips,och ingen frågesport) passar garanterat ALLA hundar. Anmälda hundar t.om. 12/9 finns på kennelträff-sidan ( + Clintz hundarna som inte står med där). Ju fler vi blir, desto roligare!

Korthår...

Nu är valparna tre dagar gamla. De sover & äter & växer under tiden 🙃 . Efter att ha jämfört dem med kort på de tidigare kullarna vågar jag nu säga att alla valpar är korthåriga. Så, hundmänniskor som vill ha en vacker kamrat att ha ett aktivt liv med, jakt, bruks, lydnad.. är välkomna att höra av sig. Valparna är leveransklara 4 november. Jag kommer att uppdatera sidan "weimaranervalpar" med mer info om kullen efter hand som de växer.

(På bilden har Julia slitit sig från valparna för att aktivera sin amerikanska cockerspaniel. Jo, vi har en sådan också, men väldigt nerklippt ).

Det blev nio!

Strax efter 03.00 på morgonen den 9/9 föddes den sista valpen i L-kullen, en hane. Alla valpar är pigga och äter bra 🙂. Diva är en fantastisk mamma, hon pussar och pysslar med sina små. Clara, 6 år, är ledig från förskoleklassen på onsdagar (annorlunda upplägg med fyra dagar/vecka ?), så vi sitter och myser och tittar på valparna. Och dricker honungste. Jag är fortfarande inte säker på hårlagen, det tar nog några dagar så ni får ha tålamod..

Sista valpen, kanske?

00.55 tittade en trött kille med ganska stor vit fläck på bröstet ut. Jag fick gnugga och blåsa lite, sen kom han igång fint och äter nu med de andra 🙂.
Undrar om det var den sista, magen känns relativt mjuk nu.. Isåfall blir det duschen för Diva  o mig, sen renbäddat i lådan. Jag sover på en madrass bredvid första natten för att ha koll om det kommer någon mer. Diva är väldigt trött nu och kan också behöva lite extra tillsyn och hjälp om någon valp hamnar på fel sida om henne. (Och jag har feber o ont i halsen, men det är kanske inte lika intressant att läsa om 😉).

kl 23.25

Fick killarna förstärkning 😎. 440 g. Prick höger fram.

Tik igen. 23.00

23.00, 350 g. Prick vänster bak. Pigg o framåt liten tjej!

kl 22.09 - en tik till

Fem minuter gammal och har hittat en spene. Vikt 350 g, prick vänster fram.

Diva gillar glass

Lite vaniljglass emellanåt under valpningen ger svalka o energi, tycker Diva .

Fyra valpar 21.23

Så kom valp nr 3 21.00, en kille till, liten (340 g) men pigg. Hans prick hamnar på ryggen. Valp nr 4 (prick vid svansroten) kom ut 21.23. Både 3 o 4 var faktiskt lurvigare än 1 o2 , så kanske ändå att ettan o tvåan är korthår. Inte alltid helt lätt att se på en gång.. Magen är fortfarande stor, få se om det blir några fler tjejer..

Första killen

Långhårig (kanske ?) kille ca 460 g. Syrran var lite större (500 g). Vi kämpar på, Diva tog en lång paus mellan valp ett (17.23) och två (19.30), hon hade det väldigt jobbigt med den första. Vi får se om det går fortare nu, det känns som om det finns ett gäng kvar inne i magen. Weimaranervalpar är randiga när de föds, men ränderna försvinner redan efter ett par dagar. Vi märker valparna med nagellack så att vi ska kunna följa upp att de växer ordentligt nu i början. Sedan får de band i olika färger. Ettan har prick på huvudet, tvåan får en prick på nacken osv... Nu fortsätter vi med valpningen!

Äntligen valpning!

Nu äntligen valpar Diva. Först ut i L-kullen var en Långhårig (eller inte?) tik, jättepigg tjej , 500 g väger hon. Äter redan. Nu väntar vi med spänning på att få se vad som kommer mer...

Utställningsträning

Nu är det klart att superduktiga handlern Caroline Apell från Boisendales kennel kommer hit på kennelträffen 11 oktober och tar hand om ringträningen inför utställning 😎.  För att inte vädret ska ställa till med något så har vi bokat ridhuset på Nossebro ridskola ett par timmar på förmiddagen.(Resten av aktiviteterna är utomhus, så fortfarande kläder efter väder). Passa på att komma hit och få tips om hur du bäst visar upp vovven!

Kennelträffen 11 oktober!

Nu finns mer info om kennelträffen, se egen flik i menyn. Hör av er om ni funderar över något och välkommen med anmälan 😀!

Födelsedag!

Idag firar vi Diva som fyller 6 år! Paket på morronen ska det förstås vara, och torkad oxlever till frukost är helt OK tycker Diva. Annars sover hon mest och vilar upp sig inför valpningen 🙂.

Kennelträff!

Söndag den 11/10 är alla Get Busy hundar som har tid över välkomna hit för en dags träning och gemenskap 😀. Förslag på aktiviteter är viltspårsträning, apport & släpspår, samt lydnad och ringträning inför utställning. Vi har också bokat en viltspårdomare hela dagen, så det finns ett begränsat antal platser för de som vill passa på att gå ett officiellt anlagsklassprov Viltspår. Träffen samarrangeras med Clintz kennel, som även har en tik från vår A-kull. Närmare information och program kommer. Anmälan senast 3/10.

CHAMPION!

Hurra  HURRA för Nera (GB Carte Blanche) och Christer som gått lysande i spåren. Nera kan nu titulera sig Svensk Viltspårchampion! Extra roligt med tanke på valparna som Nera väntar i början av oktober..

Mína

Så här ser hon ut, GB Candour Cammelia, "Mína". Jag har inte träffat henne sen 2006 när hon var valp, men förra veckan blev det äntligen tillfälle 🙂. Det är så roligt att se  hur valparna ser ut och är när de växt färdigt. Mína har en stor glad, härlig familj utanför Göteborg och lever ett toppenliv för en labrador 😀.

Stor framgång i Oslo!

Vid Norsk Kennelklubbs Internationella utställning15/8 i Oslo visade sig GB Dusk to Dawn, "Nebiolo" från sin bästa sida. BIR och CACIB 😀. Inte illa, det var andra gången han ser en utställningsring (första gången blev det CERT...). Stort GRATTIS och TACK till Elisabeth och Öyvind för att ni visar upp er fina kille 🙂.

På väg mot Viltspårchampionatet!

Nera (GB Carte Blanche) fortsätter att spåra säkert 🙂. 17/8 klarade hon sitt andra första pris i ÖKL viltspår. Vi håller tummarna inför nästa prov!

Nera imponerar!

Grattis GB Carte Blanche, "Nera", som med husse Christer i linan tog hem ett 1:a pris vid sin första start i ÖKL viltspår vid Taxklubbens ordinarie prov 8/8 -09 😀.  

Ultraljud...

Idag har vi ultraljudat Diva. Veterinären såg flera fina fosterblåsor. Diva själv tyckte ultraljud var totalt onödigt, hon har med bestämdhet hävdat att hon är dräktig sedan parningsdagen. Mått illa, är trött och kräsen. Men jag ville ju vara helt säker 🤩...

Vi hoppas på labradorvalpar!

I helgen var jag i Blekinge hos Seabirds kennel med vår (mest Christers 😉) vackra Get Busy Carte Blanche, "Nera". Det blev två lyckade parningar med den supersnygga bruna hanen Seabirds Batteries Not Included, "Battis". Vi håller tummarna för en hög bruna o svarta valpar i oktober-09. Tack Monica för ett bra mottagande & fina bilder 🙂. Läs mer på sidan som heter "Labradorvalpar".

Jaktprov Sävsjön

Vi dök upp på Bergslagsgården (Hällefors) lagom till avslutningen av Classic Dream´s traditionella kennelläger. Vanligen brukar vi vara med, men i år räckte tiden inte till. Även barnbarn till Classic Dream´s hundar (=t.ex. Divas valpar) är välkomna till lägerveckan som erbjuder härlig gemenskap, träning inom alla discipliner och möjlighet att gå viltspårsprov för domare.

Under helgen höll Weimaranerklubben prov i eftersöksgrenarna. Diva fick fina 10-10 i öppenklass på söndagen 😀.

På lördagen fick hon 10 på vattnet men det var något lurigt med släpspåret så hon och flera andra ÖKL hundar gick av spåret och missade kaninen. Vid sådana tillfällen är det extra viktigt att komma ihåg att hundarna uppfattar skogen (och världen) på ett helt annat sätt än oss människor. Det är bara att ta nya tag och träna mer om det behövs. Hunden kan ju knappast veta att vi lagt ner massa tid och pengar och kört 60 mil för att hämta en kanin 200 m inne i skogen .

Diva på besök i Oslo!

På väg till semester i norska fjällen stannade vi till hos GB Dusk to Dawn, "Nebbiolo" i Oslo. En riktigt väluppfostrad och stilig kille har han blivit! Fick CERT på sin första utställning 😀, duktig på att apportera lär han också vara. Fortsätt så Elisabeth & Öyvind!

GRATTIS Kiwi!

Vi är stolta över Get Busy Kiwi at Team Diva som blev bästa unghund i Weimaranerklubbens årliga arrangemang Norrlandsmästaren med 10-10 i unghundsklass eftersök 😀. Bra jobbat Anna-Carin o Erling!

Weimaranervalpar i höst!

Diva är parad med den välmeriterade holländske hanen Foster vom Weipen 🙂. Bland mycket annat är han internationell utställningschampion, svensk viltspårchampion och har genomfört det tyska fullbruksprovet. Vi förväntar oss att det blir vackra valpar med mycket arbetsvilja. Kombinationen kan ge både lång- och korthåriga valpar. Thanks, Ina for letting us use Foster for Divas last litter! Beräknad valpning 7/9 -09.

Attila utmärker sig igen!

Grattis till Attila o Cissi  som kom trea vid Weimaranerklubbens KM i viltspår!

Nytt från utställningsringen!

GB Carte Blanche, Nera (svart labrador), har varit med sin ägare Christer på utställning i Askersund.Nera skötte sig utmärkt och fick 1:a pris o riktigt fin kritik, särskilt mycket beröm fick hon för sitt vackra huvud. GRATTIS Christer! Nästa gång när Nera inte är mitt i fällningen så går det ännu bättre! Även Attila, GB Divine Scourge har varit på utställning med den äran, se bild ovan, BIR,BIG o HP. Grattis Cissi!

Besök från B,C,D o E-kullen!

Det är såååå roligt när "gamla" valpar tar med sina familjer hit och hälsar på 😀. Denna veckan har vi haft besök från D-kullen (Attila & Hasse, weimaraner), B-kullen (Wilma o Agnes, labradorer), C-kullen (Nera, labrador), och E-kullen (Minna, labrador). Alla vovvarna är glada, väluppfostrade och nöjda med sina familjer. Attila (GB Divine Scourge) visade hur duktig han blivit på att apportera på land och i vatten samt tog ett släpspår på utmärkt sätt, superbra jobbat Cissi!!! Nu väntar vi med spänning på proven i höst 😉. Jag håller på att göra ett fotoalbum för aktuella händelser, där kommer bilderna från besöken att läggas ut. Planen är också att varje kull ska få en egen sida dit ägaren kan maila bilder på sin hund, det är alltid roligt att se hur kullsyskonen ser ut och höra vad de gör, eller hur?

Nya bilder på valparna 24/7

Vi har precis kommit hem efter tre härliga dagar i Jämtlands och Norges fjällvärld, där vi bland annat hann bestiga Storsylens topp med en vidunderlig utsikt, 1762 m över havet 😀. Väl hemma igen möttes vi av en härlig syn i valplådan, tio pigga, runda, blåögda valpar som börjar röra sig mer målmedvetet och till o med skäller på varandra. Dagsfärska bilder av dem finns först i fotoalbumet. Idag fick valparna gå ut en liten stund för första gången, och senare under dagen står nötfärs och banminth (avmaskningsmedel, dax för första dosen nu vid tre veckors ålder) på menyn. Det brukar vara spännande att smaka på "riktig" mat, jag ska ta kort o lägga ut i K-kullens fotoalbum, så titta gärna in där. Nu fungerar mobiltelefonen igen, så ring gärna om ni vill veta mer om valparna. Ha en härlig dag i solen /Jenny

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

Vilja - Kalvgalen.se | Svar 16.09.2011 22.13

Hej! Skrev ett svar på kommentaren du skrivit på vår blogg, till weimaranerdays-bloggen, då man inte kan skriva så långa kommentarer här! :) Mvh Vilja

Karin | Svar 18.03.2010 11.09

Hej Jenny! Har du planerat att lägga in några mer bilder på valparna. Sitter här i Stockholm och längtar att få se dem. Jag slår en signal nästa helg. Karin :)

Kristian | Svar 08.03.2010 11.20

Mysiga små valpar. Vi får hoppas att det går bra för Wilda med valpningen.

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

25.01 | 07:08

Kommentaren syftade på kennelträffen

...
25.01 | 07:06

Ja den här dagen var riktigt kul!

...
24.01 | 21:47

Så söta!

...
19.11 | 14:28

Jättefin sida, vackra valpar om mamma!!!!
Längtar efter en weimaraner valp. men har förlorade vår trogen vän precis, en korthårig vorsteh för en vecka sedan.

...
Du gillar den här sidan